Narula House

The Narula House sits on the banks of the river Loddon, a tributary of the Thames near Wargrave in Berkshire within a flood zone. John Pardey Architects designed a solution which places the house on stilts, raising it by 2.2m above the 1:100 year plus predicted Climate Change flood level.

The house ‘floats’ across the site as a single, linear form, designed around a central courtyard space. To one side of the court lies a large open-plan living space looking across to the river. To the other, a generous circulation space runs along the north side of the house with a study, media room, utility spaces, cloakroom and three bedrooms with en-suite.  A brick chimney, with barbeque at ground and first floor levels combined with a woodburning stove in the living room, anchors the house to the site.

Our Oak engineered flooring with a brushed and limed finish has been used throughout, complimenting the Oak storage units which lines the north corridor of the house.

 

Commissioned by John Pardey Architects

Specifications

Oak classic grade, 250mmW, brushed and limed, engineered flooring

To make an enquiry or arrange an appointment, please get in touch



Contact Us