Kensington apartment

A ground floor Victorian flat with compartmentalised dark interiors has been converted by
Studio MCW to create a light and open modern living space.

Bringing in natural light and ventilation were a driving factor behind the design. A large roof-light opening over the dining table with deep timber fins were introduced, bringing a special quality of dappled daylight to the new dining and kitchen area while providing privacy from the numerous neighbouring surrounding windows as the flat is situated within a conservation area in a dense urban context.

A tight budget dictated that the material choices weren’t extravagant with a pared-back and simple approach. Dark metal was selected for doors, windows and ironmongery, copper for details and accents and birch-plywood for the main joinery.

By shifting the mass of the existing kitchen space towards the garden and creating a courtyard at the rear a space is carved out for a second bedroom, increasing the property value without adding a single square foot.

 

Commissioned by Studio MCW

 

Specifications

Oak, White, oiled finish, engineered flooring, classic grade, 190mmW

Solid Oak treads and risers, square edged

Fire Doors, Hopkins, Old Grey

To make an enquiry or arrange an appointment, please get in touch



Contact Us