Dunmore Road

A tired late Victorian semi-detached house in Wimbledon is transformed into a contemporary family home. At ground floor level an extension to the rear and the side create the space for a new kitchen, downstairs and accessible WC, utility room and a full sized larder. An L shaped arrangement allowed for a distinct but connected family kitchen, living and dining areas. This met the brief of creating a great space for entertaining but where you can get away without seeing the washing up when having a dinner party.

The ground floor level was dropped and with a full width minimal glazing solution across the rear has created an easy connection with the garden. Large roof lights have been added to maximise light in the kitchen and living areas, and to allow natural light to flood into the house. Our Oak flooring with a Brushed and White oil features throughout the ground floor.

The project featured in the January 2017 edition of Grand Designs magazine.

 

Commissioned by Granit Architecture

Specifications

Oak, Brushed and White oiled, engineered flooring, 220mmW

To make an enquiry or arrange an appointment, please get in touch



Contact Us